Пловдив става част от Глобалния протест днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (21)
15:34 / 15.10.2011
7874
От 19:00 часа днес пред Централна поща ще се състои мирен протест в подкрепа на човешките права и демокрацията такава, каквато трябва да бъде.

Протестът в Пловдив е част от т.нар. Глобален протест "15 октомври", който ще се проведе по официални данни в 951 града, в 82 страни.

ОБЕДИНЕНИ - НЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ПОБЕДЕНИ!

Мирен протест:
- за реална демокрация;
- за "прозрачност" в политическите решения;
- за край на антинародната капиталистическа политика;
- за правото да работим и работниците да притежават реални права.


Ние, трудещите се, почти-уволнените, безработните, хора - уволнени или на път да си загубят работните места, студентите, емигрантите, пенсионерите, прекфалифициращите се, недоволнтеи от условията си на живот - днес тръгваме по улиците на Европа и света, за да демонстрираме мирно нашето недоволство и да издигнем своя протест срещу сегашната политическа, социална и икономическа система, която ни подтиска; която никога не ни е служила и никога не е представлявала нашите интереси!

Настоящите политически и правителствени методи са основани на фалшива демокрация, при която решенията са приети зад затворените врати на парламента, министерските офиси и международните агенции, без достъп на широките народни маси до контрол над институциите; институции, които днес са напълно обсебени от финансови и икономически интереси; институции, които не притежават каквато и да било загриженост към обществото и природната среда; институции, които създават и развиват единствено неравноправие, мизерия, бедност, всепланетна и тотална загуба на човешки права.

Това не е демокрация!

Искаме да участваме в реална демокрация, в която масите ще имат право на глас и ще участват активно в процесите на взимането на решения.
Искаме демокрация, в която обществените длъжности ще се заемат от достойни граждани, които ще отстояват нашите интереси и благоденствие.
Искаме реална демокрация, която не дава привилегии за богатите.


Искаме прогресивно облагане на доходите и прозрачна данъчна система, при която благата ще са справедливо, равноправно и равномерно разпределени между всички и здравната система ще работи еднакво за всички.

Искаме демокрация, към която всички ще допринасяме честно и безвъзмездно, в която всички граждани ще имат гарантирани права и задължения.

Искаме демокрация, в която тези, които злоупотребяват с правата си или извършват финансови престъпления, ще бъдат държани отговорни, чрез независими съдилища в обновена юридическа система.

Искаме демокрация, при която формите на политика ще биват гласувани с пълното разбиране и участие на масите, в зависимост от тяхното желание.

Ние не приемаме днешната криза като неизбежна. Ние настояваме за обяснение как се случи тази рецесия; как и на кого я дължим и кои са законите, които принуждават бедните да плащат за разкоша и дълговете на богатите.
Хората не са "еднодневки" и с техния живот не може да се разполага в зависимост от борсовите търговски спекулации или от финансовите интереси, които ни принизяват и превръщат в обикновена "стока" ...
Конституционните принципи са напълно изопачени и преобразени чрез мерки, които правителството ни налага след споразумения със Световната банка, Международния валутен фонд, Европейския съюз и Европейската банка, които доведоха до загуба на права на трудещите се, разрушаване на здравеопазването, общественото образование и култура, базирани на тотално сбъркани икономически теории.
Природните ресурси като водата, другите стратегически сектори, като енергетиката, са собственост на народа и те не трябва да бъдат частна собственост. Демокрацията се опорочава, когато трудът, образованието, здравето, жилищната политика, културата и благоустройство са привилегии за някакъв тесен кръг бизнесмени, или просто са им подарени държавни активи, а народът е останал без всякаква полза от тези действия, които ощетяват интересите му. Частната собственост е обявена за неприкосновена, а обществената собственост е в ръцете на богатите и техните партии.


Качеството на демокрацията се измерва с това - как са задоволени нуждите на хората. Днес демокрация НЯМА!
Днес ние казваме: СТИГА!
Днес Демокрацията излиза по улиците.
Излезте и вие!


Виж коментарите (21)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив
Почина Христо Баев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).