Пловдив споделя добри практики и примери за правене на успешен бизнес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 01.11.2016
1213
Днес и утре в Пловдив ще се проведе първата по рода си годишна конференция "Doing Business in Bulgaria: Успехът на Пловдив и кои са новите региони с потенциал".

Конференцията си поставя за цел да покаже на компаниите от водещи сектори като производство, монтаж, иновации и IT, възможностите, които България предлага като инвестиционна дестинация.

Над 300 представители на държавата, местната власт, инвеститори от България, ЕС, Турция и Азия, финансови институции, консултанти и юридически кантори ще обсъдят предимствата за правене на бизнес у нас. 

Ще се дискутира също какво трябва да се подобри в средата, така че да се създадат повече индустриални зони в страната, които да привличат предприятия и да създават работни места.

Основни теми в програмата:

• Какво стои зад успеха на Пловдив: добрите примери за тези, които поглеждат към страната като инвестиционна дестинация

• Икономически преглед на региона. Къде е България на регионалната инвестиционна карта. Когато се насочите към България: всичко, което трябва да знаете, преди да инвестирате - правни, финансови и въпроси, свързани с пазара на недвижими имоти, както и идеи от местните експерти

• Голямото предизвикателство - човешкият капитал. Как да намерим, образоваме и запазим служителите си. Идеи за сътрудничество между държавата и частния сектор

• Изгряващите звезди: Четири града, мотивирани да повторят успеха на Пловдив. Среща с кметовете, които ще представят интересни възможности за инвеститорите.

Вторият ден на конференцията е отделен за срещи и огледи на икономическа зона "Тракия". Организатори на конференцията са Община Пловдив и "Капитал".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).