Пловдив ще отбележи 145-та годишнина от трагичната гибел на Васил Левски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:36 / 08.02.2018
2831
С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика на 19 февруари 2018 г. от 11 часа в Пловдив ще бъде отбелязана 145-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски. Преди това, в 10,00 часа, в Църквата "Св. Св. Петър и Павел" ще бъде отслужена панихида.

Слово пред паметника ще произнесе преподавателят в Катедрата по българска литература и теория на литературата във Филологическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" - доц. Владимир Янев, а водещ на възпоменателното честване ще е актьорът от Драматичен театър  Пловдив Стефан Попов.

В церемонията по традиция ще участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон - почетна рота, военен духов оркестър и венценосци, членове на Общински Комитет "Васил Левски" Пловдив и Комитет "Родолюбие". В общоградското възпоменание и полагането на венци и цветя ще се включат кметът на Община Пловдив, председателят на Общинския съвет-Пловдив, областният управител, заместник-кметове и представители на общинската администрация и Областната управа, кметове на райони, общественият посредник на община Пловдив, командването на пловдивския гарнизон, представители от армията, църквата, образователни и културни институции, политически и обществени организации, граждани и медии.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче
Пуснаха движението по ремонтираната част на "Рогошко шосе"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).