Пловдив ще има собствена авиокомпания "Пловдив еър"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
10:13 / 11.10.2014
12824
Пловдив най-после ще има своя авиокомпания. В основната на проекта е въздушният ас Лилчо Лилов, който е сред най-опитните пилоти у нас. Лилов е софиянец, но е влюбен в града на тепетата. Затова е решил да кръсти компанията си "Пловдив еър".

Проектът е в начална фаза, но вече има подкрепата на големи играчи в туристическия бранш, като TUIБългария и Ай Ти Ес, както и на бъдещите партньори от катарските авиолинии Qatar Airways. Вчера Лилов е имал среща с представителя на TUIБългария Богдан Христов и Николай Колев от Ай Ти Ес. Тримата са гостували на Ванко Иванов от "Марбро турс".

"Пловдив е естественият център на туризма в България. Регионът има богата история, археология, спа центрове, 12 атрактивни винарни. Самият град също е много атрактивен за туристите, още повече че ще е Европейска столица на културата през 2019 година. Не е нормално да няма авиокомпания, базирана в Пловдив. София има "България Еър", Варна - "Еър Виа", а Бургас - своя компания за чартърни полети. Време е това да се случи и тук", коментира за "Марица" Лило Лилов.

"Пловдив еър" ще заработи с чартърни полети, но Лилов се надява след време да получи лиценз за обслужване и на редовна линия от местния аеропорт. Той вече е в процес на преговори за закупуване на две машини "Боинг 737" от "България Еър".

Надяваме се да не срещнем някакви административни пречки и работата на новата авиокомпания да стартира съвсем скоро, каза още Лило Лилов.



Източник: в. "Марица"

Виж коментарите (17)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръщават алея в Пловдив на името на Милчо Левиев
Горан Благоев: Николай Пловдивски в един момент може да каже "Гла...
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).