Пловдив ще чества 174-тата годишнина от рождението на Христо Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:26 / 03.01.2022
1410
В Пловдив 174-тата годишнина от рождението на Христо Ботев ще бъде чествана на 6 януари 2022 г., четвъртък, от 13.15 часа пред паметника на поета-революционер в Цар Симеоновата градина.

В ритуала, организиран от Община Пловдив, ще участват почетни формирования от Пловдивския гарнизон - Военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци.

Ще бъдат положени венци и цветя на паметника. Слово за делото и живота на великия българин ще произнесе Марина Узунова, ученичка в 11 клас, председател на Ученическия парламент на ЕГ"Пловдив". Водещ ще бъде Мария Генчева - актриса в Драматичен театър Пловдив.

В церемонията ще  вземат участие народни представители от 16 МИР Пловдив -град, кметът на Община Пловдив, областният управител на област Пловдив, представители от Областната администрация, председателят на Общински съвет – Пловдив, общински съветници, зам.-кметове, районни кметове и представители от общинската администрация, общественият посредник на Община Пловдив, командването на Пловдивския гарнизон, представители на армията, на Българската православна църква, политически и обществени организации, медии.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).