Пловдив се сдоби с център по стволовоклетъчна трансплантация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:44 / 15.07.2014
2913
Пет обновени и новосъздадени структури в двете бази на УМБАЛ "Св. Георги" бяха открити днес от министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева и изпълнителния директор на Университетската болница д-р Карен Джамбазов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Това са клиника по токсикология, отделение по диализно лечение и отделение по професионални заболявания. Те бяха реновирани с капиталова субсидия от министерството на здравеопазването в размер на 1.400 млн. лв.

В Пловдив заработи и първият извънстоличен Сектор по стволовоклетъчна трансплантация, изграден със средства на болницата.

По време на откриването министър Андреева обясни пред медиите, че финансовото министерство може да актуализира бюджета на Здравната каса с около 230 млн. лв., а до края на днешния ден ведомството ще бъде готово с окончателното становище колко средства могат да бъдат дадени.

Актуализацията на парите за здраве ще се гледа на утрешното заседание на Министерски съвет.

Здравният министър отчете също, че непрестанното откриване на нови лечебни заведения е проблем номер едно за Здравната каса. Посочи, че от 2010 г. насам тези здравни заведения са над 50, което коства на Касата разходи в размер на над милиард лева в този период.



Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиентка на такси: Предложих да звънна на полицията, след което м...
"Обезопасиха" счупена шахта в Пловдив с нещо по-опасно
Пловдив може да остане с един китайски ресторант по-малко
ПТП затапи Околовръстното на Пловдив
В Пловдив ГЕРБ-СДС откри кампанията си за изборите на 9 юни за ст...
Почина проф. Петър Луканов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).