ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив се присъединява към кампанията "Европейска миля"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:32 / 26.04.2021Коментари (0)1172
©
България се присъединява към новата европейска инициатива промотираща нуждата от ежедневна физическа активност - European Mile. Първият град, който ще измине заветната миля ще бъде Европейската столица на културата от 2019г. - Пловдив. В града са планирани множество “подгряващи събития", следвани от голямо Flagship събитие, последвано от множество активности, проведени от координиращата организация  сдружение БГ Бъди активен и нейни партньори.

Първото събитие в града, част от European Mile, ще бъде на 28-ми април, като част от друга инициатива, промотираща нуждата от ежедневна физическа активност - Ден без асансьори. Събитието ще бъде на пловдивското тепе Бунарджика, на стълбите пред паметника на Альоша, където ще има открита тренировка, която ще включва в себе си и пробег от 1 миля. Тренировката стартира в 18 и 15ч от подножието на хълма.

Тургидовете от Free Plovdiv Tour се включват като партньор на инициативата и ще направят няколко тур обиколки в града, изминавайки дистанцията от 1миля и по този начин ще включат всички гости на града, които посещават техните обиколки в каузата. Специално събитие  Разходката на Джейн, което ще обедини пловдивчани зад идеята за град #БезОтпадъци и ще обходи квартал Мараша, за да маркира проблемни зони и да събере мнения и идеи за бъдещето на квартала, намиращ се в самия център на града. 

Разходката на Джейн също се присъединява към събитието Европейска Миля и ще включи заветната дестинация в своя маршрут. Организатори на акцията са БГ Бъди активен и Free Plovdiv Tour, а събитието е част от дейностите на Партньорство за красива и чиста България, част от програмата _Място България.

Всеки уикенд от месец май, като част от програмата на фестивала After Covid City, на друг хълм, любим на пловдивчани - Младежки хълм, ще се провеждат открити тренировки от функционалния клуб WOW Gym. Всяка от тренировките ще бъде част от European Mile, и ще раздвижи участниците с дистанцията от 1миля (1.6км).

По време на активната седмица MOVEWeek, пловдивчани ще могат да се включат в различни спортни активности, които ще се проведат на територията на Plovdiv Stage Park - новата локация в подножието на Младежки хълм. От 31 май до 04 юни, всеки следобед ще можете свободно да посетите и изберете различни физически активности в търсене на своето движение. В програмата са планирани бойни изкуства, представени от водещи пловдивски клубове или функционални тренировки и активности за деца, представени от професионални треньори на WOW Gym. Всяка от тренировките ще бъде част от пилотната инициатива от кампанията NowWeMove - European Mile, и ще раздвижи участниците с дистанцията от 1миля (1.6км).  Всеки включил се и изминал разстоянието може да дари своята измината миля, прибавяйки дистанцията към едно общо цяло.

“1 миля е разстоянието, което ние необходимо ежедневно, за да получим своята доза движение. Това е разстояние, което е подходящо за малки и големи, стари и млади, за хора които не са във форма или има здравословен проблем. То може да бъде изминато с лек крос или просто с разходка “, казва Румяна Киризиева от БГ Бъди активен “За събитието обединяваме усилия с каузата СПРИ РАКА, за да допринесем за неравната битка на много хора, страдащи от коварната болест - не само финансово, а и чрез емоционална подкрепа. Вярваме че, това е важно за мнозина, които имат нужда да знаят че не са сами".

Голямото събитие на European mile за Пловдив ще бъде проведено на 6-ти юни на Гребния канал, подкрепяйки каузата на организацията Stop Cancer за борба с рака.  Програмата на събитието ще включва и спортни тренировки за малки и големи. Събитието ще се проведе в партньорство с Stop Cancer, Община Пловдив, WOW Gym, танцови формации и спортни клубове и е подкрепено от РИОСВ. Всеки включил се и изминал разстоянието ще може да дари своята измината миля, прибавяйки дистанцията към едно общо цяло. В България, с всяка измината миля  ти допринасяш и за борбата с рака. European Mile ще подкрепи инициативата Stop Cancer, която подкрепя Клиниката по клинична хематология към УМБАЛ "Св Георги" - Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: