Пловдив се дигитализира: Вече сключваме брак онлайн

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:03 / 16.11.2019
7453
Молба за сключване на граждански брак в Пловдив вече ще може да се подаде по интернет до "Радостни обреди". Електронната система ще влезе в сила от 1 януари, а от 1 декември ще започнат тестовете на софтуера, научи Plovdiv24.bg.

В момента община Пловдив е единствена в страната, където е внедрено онлайн обслужване на младоженците.

"Спестяваме ценно време на бъдещите съпружески двойки, тъй като те ще имат възможност по интернет да пуснат заявление за брак, да си резервират дата и час, както и да платят.", обясни Румяна Толова.

Към момента обаче лично на място трябва да се предаде в "Радостни обреди" само медицинското, което се изисква за брак, и както и да се попълни декларация за семейното положение. Най-голямд облекчение е новата система за младоженците, които живеят в чужбина, но са решили да сключат брак в Пловдив. И през тази година нашенците, заминали извън България, си докарват половинките от Англия, Украйна, Германия, Русия, САЩ, а се е случвало и от Япония и Тайланд.

Отпада и досегашната практика за записването за брак от 1 ноември  на младоженците, набелязали дати за следващата календарна година.

За желаещите да сключат брак в Пловдив двойка са предвидени доста улеснения и удобства. 

Младоженците ще получават известия няколко дни преди сватбата, за да подготвят документите. 

Ще разплащат с банкова карта, чрез виртуален ПОС.  Всички ресторанти предлагащи изнесени ритуали ще се промотират на сайта, като последното се прави в подкрепа на бизнеса в Пловдив.

От през тази година до ноември граждански брак в Пловдив са сключили 1484 двойки. Цените са както следва - 60 лева от понеделник до петък включително и 138 лева в събота и неделя. Регистрацията става в Дома на младоженците на ул. "Христо Г. Данов". Изнесените ритуали за граждански брак пък струват 240 лева.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).