Пловдив - с най-много фалшиви ваксинационни сертификати, но никой не казва точно колко са

Автор: Цвети Тончева
Коментари (10)
16:32 / 10.10.2021
12222
Само един е сигналът, подаден в прокуратурата в Пловдив досега за фалшиви ваксинационни сертификати.  Това съобщи за Plovdiv24.bg районният прокурор Атанас Илиев. По думите му все още тече срокът за извършване на проверката и засега няма нищо, което да бъде оповестено. В сигнала обаче няма посочени никакви конкретни данни, поясни той. Имейлът, който е бил доста общ, е подаден към Районната прокуратура от Здравното министерство.

Реално сигналите за фалшиви сертификати никак не са малко. Те валят като дъжд в социалните мрежи. Хората пишат и имена на лекари, но отговорните институции трябва да си направят труда да ги проверят. Ако, разбира се, имат воля за това.

Така, към днешна дата няма никаква яснота колко точно сигнала за фалшиви ваксинационни сертификати срещу COVID-19 са подадени към здравното министерство. И колко от тях са в Пловдив. Гражданите сочат, отново в социалните мрежи, че градът е един от тези, в които са извършени най-много фалшификации.  

Никой не дава информация и за това какъв е броят на подадените сигнали, касаещи медици, които не слагат ваксина срещу коронавирус, но въвеждат данни в системата и излиза, че все едно са сложили. Вместо това изхвърлят ваксината в мивките и прибират парите, които им дават пожелалите фалшиви сертификати. Неофициално сумите варират между 200 и 400 лева за сертификат. Има и данни за промоционални цени за семейства.

На подобен въпрос от РЗИ в Пловдив отговориха, че знаят, че престъплението съществува сега, но не могат да го докажат, нито имат конкретни данни.

В този случай, остава всеки, който е поискал да му бъде извършена подобна "услуга“ да се моли "да не го среща мечка“, тоест да не се среща с невидимия враг – коронавирус. Защото ще съжалява горещо. Реално същият няма да има и възможност да си постави отново ваксина, дори да поиска това.

Виж коментарите (10)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).