Пловдив пощаден от пороите, нивото на Марица 17 см нагоре

Автор: Мария Морунова
Коментари (1)
09:56 / 20.06.2014
3986
"Ние сме пощадени от пороите". Така коментира състоянието на водните басейни в Пловдивско директорът на Басейнова дирекция район Беломорски Никола Кърнолски, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Той обясни, че язовирите се следят денонощно от екипи на дирекцията. Проблем представлява малък язовир Голуша 1 в община Стрелча, който прелива през стената.

"Язовирът беше в предаварийно състояние и празен, сега е пълен с вода след валежите. Прелял е през стената, течението минава встрани от населеното място и няма опасност за населението", коментира Кърнолски.

Той заяви и, че нивото на река Марица към вчерашна дата е се е повишило със 17 см при Пазарджик, Пловдив и Харманли, но това е далеч от критичното ниво.

"Няма данни за повишение на нивата на други реки на територията на дирекцията. Все още се събират данни за състоянието на водните басейни в района към днешна дата", завърши директорът на Басейнова дирекция.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
От ЕВН са изпратили заявление за нови цени на парното в Пловдив
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).