Пловдив отново домакин на най-голямото събитие в рекламната индустрия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:36 / 06.06.2017
1973
Всяка година рекламният фестивал ФАРА избира и награждава най-доброто от българската реклама. Досега това винаги се случваше в Албена, но от миналата година фестивалът има нов дом - ГДК "Борис Христов" в Пловдив. Промените не свършват дотук и сезонът на събитието също се сменя: вместо наесен, през 2017-а за пръв път то ще се състои през месец юни (от 15-и до 17-и).

От миналата година ФАРА все повече набляга на своята лекторска и уъркшоп част, като тази година програмата е още по-наситена с международни лектори, които ще ни покажат различна перспектива за настоящето и бъдещето на комуникациите.

Специален гост на ФАРА е режисьорът, сценарист и продуцент Пол Солет, чиято богата биография включва работа с едни от най-известните имена в света на киното. Той има ключова роля в създаването на най-популярния сериал на National Geographic досега - Mars. Сред лекторите е и известният в света на меркетинга и рекламата основател на Mindscape Йонатан Доминиц, инструктор и лидер на проекти за творческо усъвършенстване в областта на рекламата, медиите, маркетинга и комуникациите. 

Йонатан е управлявал лично множество проекти по различни кампании във водещи световни рекламни агенции: от САЩ и Европа до Япония и Китай. Той е и основен лектор на престижни международни конференции и фестивали (Cannes Lions, Eurobest, Dubai Lynx, Spikes Asia и т.н.).

Един от най-интересните лектори на фестивала е младият професор Богдан Драгански, който работи от години в Лозана, Швейцария и е един от водещите изследователи на човешкия мозък в световен мащаб. Неговата лекция "Манипулираният мозък - quo vadis, homine?", ще разкрие ролята на подсъзнателните процеси и съзнателното възприятие (реклама) върху мотивацията на индивида.

Лекционният панел на фестивала не е единствената част от него, която ще провокира размисъл: част от уъркшоп-програмата ще бъде известният израелски професор по антропология на образованието Цви Бекерман, специализиран в изучаването на културната, етническа и национална идентичност. 

Той ще се концентрира над това как тези концепции имат пряко отношение към наболели социални проблеми, с които обществото ни се сблъсква. Водещите имена в света на комуникациите като Вим Вермюлен, Бари Бранд и Андрес Вергара допълват богатия списък от лектори и превръщат ФАРА 2017 в интересно събитие за широк кръг посетители. 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата
Ключов свидетел на убийството в "Арман махала": Не съм видял нож
Елитно училище в Пловдив изпрати абитуриентите
Богата културна програма, кебапчета и бира в парк "Лаута"
Читател: Още колко души трябва да умрат, за да се промени нещо?
Ще започне ли скоро делото за убийството пред известна дискотека ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).