Пловдив отново домакин на "Техсис"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:11 / 28.05.2015
1208
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - София, филиал Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
От днес до 30 май в Пловдив ще се състои IV международна научна конференция "Техника, технологии и системи" - "Техсис 2015". Домакин на конференцията е филиалът на Техническия университет в Пловдив. 

Според проф. д-р Михаил Петров - директор на филиала, "Техсис 2015" е най-голямото научно-техническо събитие в Пловдив, което се посвещава на седемдесетата годишнината на ВУЗ-а . Тук се събира българския и европейски научен елит от всички професионални направления, по които се обучават студентите. 

Представят се научни разработки, доказва се научен принос, обменят се идеи - така обобщи целите на "Техсис 2015" проф. Петров. Конференцията е част от световен научен цикъл на обмен на технически знания. В крайна сметка конференцията ще доведе до подобряване качеството на учебния процес, заключи професор Петров. 

В "Техсис 2015" ще участват представители на всички български технически университети, както и чуждестранни учени. В подготовката на конференцията и в нейната работа се включиха учени от 9 страни, сред които има 44 доктори на технически науки, 14 доценти, 29 професори и 1 академик. По време на "Техсис 2015" ще бъдат изнесени 132 научни доклада от 126 участници. 

Сред докладите има и разработки на студенти, готвещи своите докторски дисертации в Техническия университет - филиал Пловдив. С доклади участват и докторанти от български и чуждестранни технически университети. 

Работата на конференцията е организиран в 10 научни секции. Всички доклади, изнесени на "Техсис 2015", ще бъдат издадени в 2 сборника, които чрез съвременните системи за комуникация ще станат достояние на световната научна общност. 

В първия сборник ще бъдат събрани докладите по машиностроене, а във втория - по електротехника, електроника, автоматика, компютърни системи. Работните езици на конференцията са английски, руски и български.

Единият от пленарните доклади на "Техсис 2015" ще бъде на член кореспондента на БАН Красимир Атанасов. Вторият пленарен доклад ще бъде изнесен от известния немски учен проф. д-р Уве Фюсел от Техническия университет в Дрезден. Третият пленарен доклад е на проф. Петр Лоуда от Техническия университет в Либерец, Чехия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).