Пловдив отбеляза 200 години от рождението на Раковски

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
11:31 / 14.04.2021
2638
С военен ритуал пред паметника на Георги Стойков Раковски в Цар Симеоновата градина Пловдив отбеляза 200 години от рождението на революционера, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Водещ на церемонията беше актьорът от Драматичния театър Николай Станчев, който прочете част от одата "Раковски" на патриарха на българската литература Иван Вазов, написана в Пловдив.

В словото си Здравко Димитров - кмет на Пловдив и член на националния инициативен комитет за честванията на годишнината, припомни основните акценти от живота на Раковски. 

Представителен гвардейски блок към ДГ "Мая" с ръководител и директор Стоил Семерджиев изнесоха мини спектакъл и спечелиха бурни аплодисменти на присъстващите официални гости и гражданите.

В церемонията участваха военен духов оркестър, представителни формирования на гарнизон Пловдив, представители на комитет "Родолюбие" и комитет "Васил Левски" и девическа хорова формация "Евмолпея" с диригент Алия Хансе и клавирен съпровод Борис Мирчев. 

Паметникът на идеолога на българското революционно движение Георги Сава Раковски беше отрупан с венци и цветя. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Plovdiv24.bg излъчи на живо церемонията. Ако желаете да бъдете уведомени при бъдещи излъчвания на живо, абонирайте се за нашия канал в Youtube Plovdiv24.bg или ни последвайте във Фейсбук: Plovdiv24.bg новини.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).