Пловдив нападнат от бълхи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (32)
13:20 / 29.06.2011
5135
Пловдив e нападнат от бълхи, като проблемът не засяга само крайните квартали и градинки, но и центъра на града. Нашествието е заради непрекъснато растящия брой на бездомни улични котки. Такова обяснение дава общината. Заради масовото недоволство започва спешно пръскане срещу бълхите.

Дори следобедната разходка в центъра на Пловдив е достатъчна, за да ви полази бълха. Неприятните гадинки се срещат не само по паркове и градини, но дори и по кафенетата.

Пловдивско семейство живеещо на централна пловдивска улица от месеци търси помощ от общината и от районното кметство, но без резултат. Жената дори е принудена да изпрати децата си извън града, докато се разреши проблемът.

"Чистим постоянно и пръскаме. Дрехите се изтупват и след това се потапят във вода. Ужасно, отвратително е! Детето е нахапано по крачетата ужасно много", оплака се Теодора Грозева.

След като никой не се отзовал на сигналите на семейството, хората решили да се справят сами с пръскачка и препарати.

От община Пловдив казват, че градът е пълен с бълхи заради непрекъснато растящия брой на уличните котки. По последни данни техният брой е достигнал близо 18 000.

Източник: bTV


Виж коментарите (32)
Още новини от Новини от Пловдив:
Неприятно преживяване за десетки пътници, решили да пътуват с бър...
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...
Триумфален успех на ученици от Пловдив в Рим
Предстои реорганизация на градския транспорт в Пловдив. Ще бъдат ...
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).