"Пловдив - древното сърце на модерна Европа" е мотото на новата туристическа година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
17:13 / 12.05.2011
3315
"Пловдив - древното сърце на модерна Европа" е мотото на туристическа година май 2011 г. - май 2012 г. след проведен конкурс по време на официалното й откриване днес в Пловдив. Предложението е на Александър Геров, който спечели първото място и Големия културен билет. Мотото ще бъде популяризирано в различни прояви и ще бъде разположено на централни места в града. Авторите на още четири от най-добрите предложения, участвали в конкурса, също бяха наградени с Големия културен билет, с който ще могат да посетят безплатно 2 културни събития през годината по избор.

По случай новата туристическа година приветствия отправиха зам.-кметът на община Пловдив Петя Гогова и председателят на Съвет по туризъм - Пловдив инж. Любозар Фратев, след което празнично шествие пое от пл."Централен" през Одеона, Римския стадион, Хисар капия до Античния театър. По време на обиколката, съпътствана от духов оркестър, пловдивчани и гостите на града разгледаха новата експозиция "Античното стъкло" в Културен център "Тракарт", видяха представление на театър "Хенд", насладиха се на изпълнение на Академичния народен хор към Академията за музикално танцово и изобразително изкуство. Шествието бе придружавано от екскурзовод и вестители на празника, облечени с костюми от различни епохи, които представиха забележителностите на града и културните събития за годината. Изпълнителите от Фолклорен ансамбъл "Тракия", Националната гимназия за сценични и екранни изкуства и Музикално училище "Добрин Петков" - Пловдив допринесоха за доброто настроение на участниците в туристическата обиколка. В края на празника в енотека "Хиндлиян" бе направена презентация на иновативен туристически проект "Вино. Изкуство. Култура" и представено изпълнение на танцова формация Етноритъм".

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).