ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив драматично изостава с приемането на най-важния стратегически документ за бъдещето на града
Автор: Цвети Тончева 11:25 / 23.04.2021Коментари (1)3005
©
Пловдив драматично изостава с приемането на най-важния стратегически документ за бъдещето на града – Плана за интегрирано развитие! Това забавяне поставя в риск усвояването на европари, съобщиха на пресконференция от Демократична България, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

На 22.03.2021 г. община Пловдив изпраща до Агенцията за обществени поръчки обявление за възложена поръчка на стойност 425 000 лв. без ДДС за изработка на Плана за интегрирано развитие. Видно от този документ, община Пловдив безвъзвратно е закъсняла с подготовката, обсъждането и приемането на най-важния стратегически документ за града. С допуснатото забавяне кметът на гр. Пловдив е нарушил закона.

Срокът за приемането на Плановете за интегрирано развитие в Република България, съгласно Закона за регионално развитие, е 31.03.2021 г..

Освен това, до 31.03.2021 г. планът за развитие на Пловдив трябваше да бъде подложен на обществено обсъждане.

Съгласно Закона за опазване на околната среда, планът трябваше вече да има направена екологична оценка.

Съгласно методиката за разработване на тези планове, кметът има задължение да изработи комуникационна стратегия, която да бъде приложена при разработка на този документ, определящ развитието на Пловдив. Към момента няма такава.

Еднозначно настояваме незабавно да бъде формирана работна група, която заедно с фирмата изпълнител да проведе серия от обществени обсъждания във всички райони на града и след широка дискусия с пловдивчани да бъде определено развитието на града ни, съобщиха от Демократична България.

От партията напомнят, че град Пловдив не може да получи и една стотинка еврофондове, ако няма приет от ОбС Пловдив план за развитие с направена екологична оценка.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Не ги познавам тези хора, но очевидно е, че търсят под Вола теле! Първо: За да бъде изготвен ПИРО, той трябва да съответства на Интегрираната териториална стратегия на Южен централен район, която според ПП на Закона за регионално развитие трябваше да е приета до края на Февруари 2021г., а същата още не е приета и няма как плана да се изготви и съответства с несъществуващ документ. Второ: Оперативните програми още са в етап на изготвяне и одобрение, а в ПИРО трябва да се посочат проекти, за които е ясно, че ще бъдат финансирани и разбира се от къде ще дойде финансирането.В този случай всички общини, не само Пловдив, които забавят изготвянето и приемането на ПИРО са в по-правилна позиция, защото той ще бъде изготвен в съответствие с предписаните изисквания без да се спази срока. А всички общини, които избързаха и приеха ПИРО, ще трябва да го актуализират, което отнема същото време и ресурси, колкото изготвянето на плана. За хейтърите - не работя в община Пловдив, но се занимавам с изготвянето на ПИРО и съм на ясно и не пиша глупости, а партийните функционери да си съгласуват изказванията със специалисти, за да не се излагат, както е в случая или да си направят труда да прочетат всички съотносими документи и да си изяснят картинката преди да се изказват!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Академично гребане и кану-каяк
Тенис от Пловдив и региона
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Моторни спортове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: