Пловдив домакин на първото европейско първенство по бийтбокс

Автор: Мария Морунова
Коментари (0)
17:01 / 30.09.2014
1911
В България ще се проведе първото европейско първенство по бийтбокс, а домакин е Пловдив. Това съобщи един от организаторите на събитието Александър Митов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Ще участват 16 бийтбокс майстори на 9 държави. Четирима от тях са българи. Останалите претенденти за шампионската титла на Европа са от Франция, Швейцария, Румъния, Гърция, Австрия, Англия и други", коментира още Митов.

"Обмисля се и вариант за включване на световната шампионка при жените за 2012 г. Печенката", допълни Александър Деянов - Скилър.

"Битките" ще се състоят на 3 и 4 октомври до Виенския павилион в Цар Симеоновата градина, а откриването е от 17,00 часа на 3 октомври пред Общината. За победителя е предвидена и парична награда.

"Планираме това европейско съревнование да започне да се провежда всяка година, както и да се разраства", изрази надежда Митов.

Паралелно с европейско първенство по бийтбокс ще се проведе и фестивалът "Стрийт мастърс". Той ще включва рисуване на графити, както и танци. Мотото на фестивалът е "Заедно", каквото е мотото на Пловдив в кандидатурата за Европейска столица на културата 2019. И "Стрийт мастърс"-ът ще бъде в Цар Симеоновата градина до Виенския павилион на 4 октомври. Входът и за двете събития е свободен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).