Пловдив домакин на международна конференция "Как да бъдем иновативни в училище"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:15 / 25.11.2019
1637
Пловдив ще бъде домакин на международна конференция "Как да бъдем иновативни в училище“. Престижното събитие се организира от фондация "Световен образователен форум България“ в партньорство с Община Пловдив и ще се проведе на 26 ноември в Гранд хотел "Пловдив“.

За откриването пристига министърът на образованието Красимир Вълчев, който ще сподели как политиките за иновации променят системата на средно образование. Специален гост и ключов говорител е Пол Бърн, член на борда на Европейската асоциация на училищните директори (ESHA), член на Съвета на Международната конфедерация на директорите (ICP) и президент на Националната асоциация на главните директори и заместник-директорите (NAPD). Той е асоцииран член на Службата за професионално развитие на учителите (PDST) и е член на ръководния комитет на Центъра за училищно ръководство (CSL). Пол работи в продължение на десет години в училищното ръководство и е създал множество иновативни практики за изграждане на успешно училище. На конференцията ще присъства и Тон Дайф, екс председател на ESHA, председател на WEF Global.

Във форума ще вземат участие представители на МОН, на регионалните управления на образованието и общини, социални партньори, образователни институции и експерти. Действащи директори на иновативни училища от всички нива на училищно образование ще разкажат за своя опит и ефективни добри практики.

Програмата включва три модула – "Фокус за успешна промяна – иновациите в училище“, "Разработване на успешно училище“ и "Споделени добри практики“.

По време на конференцията ще бъде представен опитът от петгодишния проект “Иновативни училища“ на община Пловдив и фондация "Световен образователен форум България“ за това как новите методи на преподаване променят средата на обучение и мотивацията на учениците. Предвидена е и презентация на книгата "Как да бъдем иновативни в училище", в която са описани и отправени ключови послания от проведените обучения в рамките на Проекта, които помагат на учителите и директорите да бъдат успешни и иновативни, поставен е акцент как да се мотивират учениците чрез 10 идеи. Разработена и апробирана е концепция за изграждане на професионална общност и развиване на училището като ефективна организация. Част от участниците, лидери от всички нива научилищно образование, разказват за своя опит идобри практики.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).