Пловдив домакин на едно от най-важните международни събития във винения бранш

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:58 / 28.05.2015
1426
България е избрана за домакин на едно от най-важните международни събития във винения бранш - Digital Wine Communications Conference (DWCC). Пред страната се отваря уникалната възможност да бъде организатор на събитието през октомври 2015 г., което да събере в Пловдив най-влиятелните винени блогъри и маркетинг специалисти.

DWCC се провежда веднъж годишно от 2008 г. в различни региони на света. Специално внимание в рамките на събитието се отделя на страната домакин, като по този начин се подпомагa позиционирането на държавата като значима винена дестинация и се повишава разпознаваемостта на виното ѝ по света. Домакини на събитието през изминалите издания са били страни с дългогодишни винени традиции като Турция, Испания, Австрия и Швейцария.

Международните организатори на конференцията от Vrazon уверяват, че изборът им България да бъде домакин се дължи на "невероятната комбинация от централна локация, всепризнато историческо и културно наследство, процъфтяваща винена индустрия и уникално разнообразие от вина и сортове, които ще запленят любителите на виното".

Основните акценти на събитието всяка година са тенденциите и възможностите за комуникация и позициониране на винената индустрия в ерата на новите технологии и социалните мрежи. DWCC се стреми да изгради международна общност от винени комуникатори, да насърчава придобиването на нови умения и информация и да стимулира обмена на опит в динамичния свят на виното и свързания с него туризъм.

Очаква се конференцията да привлече в България хората, които реално формират нагласите и тенденциите в производството и консумацията на вино в глобален мащаб - най-големите винени експерти, специалисти по комуникации и маркетинг във винената индустрия, както и най-популярните винени журналисти и блогъри, ключови вносители, износители и производители на вино от всички краища на света.

"Факт е, че страните, които са организирали предишни издания на DWCC, през следващите години се нареждат сред лидерите в ръст на износа на вино на чужди пазари. Това очакваме да се случи и с България", споделя Галина Нифору, председател на УС на Българската асоциация на износителите на вино и един от инициаторите на домакинството на страната ни.

В момента текат преговори с държавни институции за евентуално финансиране, което значително да улесни организирането на конференцията.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).