Пловдив дава премиер на Слави Трифонов - това е Петър Илиев?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
23:07 / 26.07.2021
18878
Петър Илиев е най-вероятното име на новия премиер. Така Пловдив, откъдето идват основните кадри за екипа на президента Румен Радев и служебното правителство, ще излъчи и министър-председател на "Има такъв народ". Според определени източници е близък и до Демократична България. Петър Илиев отговаря на редактирания портрет от партията "Има такъв народ" - да не е участвал във властта от името на която и да е партия.

Петър Илиев бе номиниран от Слави Трифонов за правосъден министър в правителството с премиер Николай Василев, от което по-късно лидерът на ИТН се отказа под натиска на ДБ. Илиев е лауреат на приза "Адвокат на годината“, който му бе връчен от бившия служебен премиер на Радев проф. Огнян Герджиеков.

Той е главен асистент в Юридическия факултет на Софийския Университет "Св. Климент Охридски" от 2006 г. досега. Преподава "Конституционно право“, "Организация на правозащитните институции“ и "Правата на човека в юриспруденцията на българските съдилища“. Петър Илиев е доктор по право. Завършил е Юридическия факултет на Софийския Университет "Св. Климент Охридски" с пълно отличие и е бил първенец на випуск 2003 г., за което е получил отличителния златен знак (златна значка) за пълно отличие от ректора на университета. През 1997 г. е завършил Първа английска езикова гимназия в София, отново с пълно отличие и е бил първенец на випуска.

Докторската си степен получава в Софийския университет. Автор е на две книги и над 30 научни публикации (статии, студии и др.) по различни юридически въпроси. Автор е и на повече от 30 други публикации по юридически теми в периодичния печат и специализирани бизнес издания. Специализирал е "Английско търговско право“ и "Право на Европейския съюз“ в Бъкингамския университет, Великобритания, където е завършил специализацията си с отличие.

Специализирал е и "Американско търговско право“ в Ню Йорк, където също е завършил специализацията си с отличие. Има и специализации по "Правораздаване", "Публична администрация“ и "Международно право и международни отношения". Д-р Петър Илиев e основател и управляващ съдружник на Адвокатско дружество "Илиев и Партньoри". Адвокатското дружество пък е носител на отличието "Адвокатска кантора на годината“, пише "24 часа".

Виж коментарите (1)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Новини от Пловдив:
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).