Пловдив Юрий Гагарин БТ ще продава имот с площ 14 017 кв. м

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:24 / 18.07.2008
1569
На проведеното Общо събрание на акционерите на Пловдив Юрий Гагарин БТ АД е взето решение изпълнителният директор на дружеството да бъде овластен да продаде недвижим имот собственост на Пловдив Юрий Гагарин БТ, съобщи последното чрез БФБ-София. Имотът е с площ от общо 14 017 кв. м, като обект на продажба ще бъдат и намиращите се в имота сгради. В протокола от ОСА на Пловдив Юрий Гагарин БТ не се споменава цената на продажбата на имотите, но е записано, че тя няма да бъде по-малка от пазарната стойност на имота, изготвена от лицензиран оценител.

В доклада-предложение до ОСА за продажба на въпросните имоти обаче бе посочена цена от общо 1 686 975 лева без ДДС, от които 1 031 817 лева за земята и 655 158 лева за сградите.

От приватизацията на дружеството през 2006 г., новото ръководство извършва преструктуриране на дейността на Пловдив Юрий Гагарин БТ в посока продажба и закриване на нискоефективни активи и производства и към диверсификация на клиентската база, тъй като към момента 80% от продажбите на продукция са насочени към дружествата от групата на Булгартабак Холдинг.

От края на 2006 г. е в изпълнение програма, по която общият размер на капиталовите разходи към края на миналата година достига 11,92 млн. лв. Инвестициите са насочени към печатната дейност на дружеството - внедряване на системи за предпечатна подготовка и закупуване на машина за офсетов печат и др.

За първото тримесечие на тази година Пловдив Юрий Гагарин БТ отчете загуба на стойност 1,443 млн. лв. при печалба година по-рано от 1,6 млн. лв. Загубата се дължи на намалена реализация за дружествата от група Булгартабак с 43 на сто на годишна база заради свръхпроизводството и презапасяването с цигарени изделия през четвърто тримесечие на 2007 г. преди вдигането на акциза за тези стоки от 1 януари тази година. Част от обема им е компенсиран с реализация за други клиенти от страната и чужбина, се казва още в отчетите на компанията. Увеличението на производството на опаковки за други отрасли е с 13%, а ръстът на продажбите на продукция извън страната достига 242% спрямо същия период на 2007 г. До момента няма сделки с акциите на компанията.

Източник: investor.bg

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Председателят на 17 РИК Пловдив-област: Не може да се гласува с м...
Бум на туристи в Пловдив, ново приложение рекламира културния жив...
Дядо Антоний: Митрополит Николай не е депозирал писмото си за отк...
"МАВА Индустриал" АД откри нов офис в Пловдив
Николай Аргиров от БСП посочи първия проблем на Пловдив, който се...
Пепа Деведжиева, "Синя България": Държавната администрация се раз...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).