"Пловдив 112" направи зрелищна тренировка на Гребната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:19 / 10.10.2016
3859
На 08.10.2016 г. от 10.00 до 13.00 ч. се проведе тренировка на доброволно формирование "Пловдив 112" за издирване и спасяване във водна среда.

При подаване на сигнал съставът на ДФ беше насочен към Гребен канал Пловдив. На мястото на инцидента се разбра за 4 "жертви" под вода и 4 предмета, които трябва да бъдат локализирани и намерени. Обособиха се няколко групи, а именно: водолазна, група с лодка и сонар, група за долекарска помощ и поддържаща група - включваща в себе си поддръжка, радиокомуникация, картография и хора отговарящо за периметъра. 

С помощта на сонар бяха локализирани няколко предмета, който водолазната група обследва и извади. Допълнително на брега бяха създадени ситуации, в които беше нужна медицинска помощ и се провериха реакциите на екипа за долекарска помощ. 
 
По време на тренировката бяха тествани радиокомуникацията между екипите, готовността на екипа по долекарска помощ, водолазните екипи и поддържащите групи. 

Лошото време, вятърът и дъждът бяха само допълнение към обстановката в която се работеше. При видимост около 10 см и температура на водата около 15-18 градуса екипите на ДФ "Пловдив 112" успяха да локализират, немарят и извадят на повърхността 4"жертви" и 4 поставени предмета. 

Целта на занятието беше да се види координацията на екипите и доброволците, да се тестват уменията им в максимални до реална ситуация условия и най-вече да се види моментната подготовка на цялото формирование за действие при издирване и спасяване във водна среда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!
Такситата в Пловдив искат да возят на по-високи тарифи
Инцидент в северната част на Пловдив!
Савина Петкова обясни за премахването на ранните и късните курсов...
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).