Плевнелиев идва в Пловдив, вижте причината!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
07:00 / 20.11.2018
4744
Довечера от 19,00 ч. в хотел "Рамада Пловдив Тримонциум" ще се проведе вечер на Американския университет в България (АУБ) с основен лектор президента Росен Плевнелиев (мандат 2012-2017 г.). Темата на събитието е "Професиите на бъдещето“. Стъпвайки на личния си и професионален път, Плевнелиев ще представи ключовите фактори за изграждането на успешна кариера, ще очертае търсените качества и умения, както и типа модерно образование, което може да ги развива. 

Националната обиколка, която включва още Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Велико Търново, Плевен, Видин и София, е традиционна за университета, а събитията преминават при жив интерес от страна на бъдещи кандидат-студенти, техните родители и учители в контекста на нарастващата значимост на кариерния избор. Сходни вечери се провеждат и в други страни на региона – Албания, Сърбия и Македония.  

“В свят, който прави огромни крачки в сферата на технологиите като например развитието на изкуствения интелект, а в същото време е изправен пред глобални проблеми, засягащи околната среда и трансформацията на обществата по света, университетите са призвани да отговорят на нарастващата потребност от нови лидери – с ново мислене и кръг от умения, които са глобално релевантни. Американският университет в България е място, където тази тенденция е превърната в приоритет“, отбеляза Росен Плевнелиев.   

Тази година АУБ приветства над 250 студенти от 29 държави. Ръстът на българските първокурсници достигна 56%, а на чуждестранните  – 30%. Университетът е сред лидерите по успех на възпитаниците с 99,8 % от завършилите студенти, които започват работа или продължават обучението си в магистърски или докторски програми след дипломирането. Неслучайно вече седма поредна година АУБ заема водещи позиции в официалния рейтинг на университетите в България.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).