Питат тракийци какви да са новите имена на отделните квартали

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
08:13 / 05.05.2010
3430
Комисията за преименуването на кварталите в район „Тракия" ще предложи на Гражданския съвет алтернативни наименования, които задължително ще наложат масово допитване, информира шефката на комисията Златка Борисова. Например, един от кварталите е с алтернативите „Кан Крум" (заради паметника на българския владетел тук) и „Софроний Врачански" (заради намиращото се в квартала едноименно училище). Досега този квартал се водеше по официални документи жилищна група А - 4.

Дискусията на членовете от Граждански съвет „Тракия" по доклада на комисията ще се състои на 13 май в Заседателната зала на кметството. Освен новите названия на 13-те зони, на това трето по ред заседание ще бъде обсъден и начинът, по който тракийци ще решават как да се нарича кварталът, в който живеят, съобщи кметът на района Гиньо Матев.

Комисията предлага това да става по два начина - чрез анкетни листове, които управителите на етажната собственост да предоставят на всеки пълнолетен гражданин, а също и чрез интернет анкети в пространство към сайта на район „Тракия".

Гражданският съвет ще утвърди и график на цялата кампания.
Когато предложенията на комисията бъдат утвърдени от съвета, ще бъде организирана пресконференция, на която ще се огласят конкретните първи стъпки по реализирането на кампанията. Тя е началото на мащабен комплексен проект за хуманизирането и подобряване на достъпността в най-младия административен район на Пловдив.

На заседание на 13 май на избраният неотдавна нов Граждански съвет на „Тракия" ще бъде обсъдена и транспортната схема на съществуващите автобусни и тролейбусни линии. Чрез членовете и наблюдателите на доброволния консултативен орган беше извършено предварително проучване по квартали с над 200 анкетни карти. Подготвят се и алтернативни идеи и предложения за маршрутите и местоположението на спирките. След дискусията ще бъде изработени общо становище на Гражданския съвет и на районната администрация, които ще бъдат предоставени на работната група по изработване на нова транспортна схема на Пловдив, уточни Матев.

Виж коментарите (6)

Още по темата (8):
20.01.2011 Допитват се до тракийци за идеи за развитието на "Тракия"
05.08.2010 Граждански съвет –Тракия подготвя ново допитване до жителите на района
10.06.2010 Уточниха новите имена на кварталите в район "Тракия"
10.06.2010 Отчитат резултатите от миниреферендума в "Тракия"
05.06.2010 Тракийци гласуват за новите имена на кварталите до края на деня
01.06.2010 Миниреферендумът за новите имена в "Тракия" започна
Още новини от Новини от Пловдив:
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...
Костадин Димитров: Това е едно историческо за Пловдив събитие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).