"Писателя" топи чиновници в "Южен" за корупция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:36 / 28.04.2010
2562
Цели 30 страници изложение, написано от жител на "Южен", разгледа Областния съвет за противодействие на корупцията на днешното си заседание, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

10-те гаражи, разположени като войници в една линия - точно на юг зад блок 1114, според сигнала били незаконни. Имало подозрения за корупция към хора от районната администрация, които били настанили там кметски и общински служители или техни близки.

"Преди два-три месеца същият сигнал постъпи и в Общинския съвет против корупция и още тогава специална комисия направи проверка по случая - преглеждахме документи, ходихме на място, провеждахме разговори. Оказа се, че е засегната ивица с 20-30 см широчина зелена площ, но е станало отдавна и вече почти не си личи. Гаражите са поставени законно, но някои от тях не се използват по предназначение. Един например бе превърнат в автобояджийница. Веднага бяха съставени актове на собствениците и бизнесът им бе прекратен. Не установихме близки до кметството или общината да са наематели на гаражите. Жалбоподателят призна, че бил чул за това от приказки на този-онзи", разказа Христо Лазаров, който е секретар на общинския съвет "Антикорупция".

В квартала хората познавали подателя с будна гражданска съвест и го наричали "Писателя" заради страстта му да пише до различни инстанции. Близо 30% от сигналите, които се получават в антикорупционните съвети на различно ниво са от подобни "писатели", но те чинно били разглеждани, щом изложението не е анонимно.   

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).