Пет години затвор за умишлено причинена катастрофа постанови Пловдивският окръжен съд

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:29 / 16.02.2005
626
Пловдивският окръжен съд наложи наказание от пет години лишаване от свобода на Ахмед Юсуфов (31 г.) от с. Куклен, съобщиха от Съдебната палата. Той е признат за виновен в това, че на 31.03.1998 год., управлявайки лек автомобил “Пежо”, е нарушил правилата за движение по пътищата и без да притежава свидетелство за правоуправление на моторно превозно средство, умишлено е причинил катастрофа. При нея са причинени счупвания на ляв и десен долен крайник и дясна ръка на Павел Георгиев (28 г.) от същото село.
На 31 март 1998 год. късно вечерта в дискотеката в с. Куклен възникнало спречкване между компаниите на Юсуфов и братовчед му. Поради това заведението преустановило работа и всички посетители го напуснали. Отвън отново възникнал спор, който преминал в сбиване. Тогава Юсуфов се качил на намиращия се наблизо лек автомобил “Пежо” и въпреки, че нямал свидетелство за правоуправление, потеглил с него. Отдалечил се на около 60 метра, засилил се и се насочил към компанията на братовчед си. Без да намалява скоростта и да задейства спирачната система, блъснал с колата Павел Георгиев, който стоял наблизо и не участвал в конфликта. След това продължил по посока за гр. Пловдив.
Пострадалият бил качен в преминаващ автомобил и откаран в болница. Там бил обездвижен в продължение на 5 месеца.
След произнасяне на присъдата съдия Мария Шишкова задържа под стража подсъдимия и разпореди той да бъде отведен незабавно в затвора в гр. Пловдив за изтърпяване на наказанието. Въпреки, че му е била наложена забрана да напуска страната, Юсуфов е отпътувал за Германия. Обявен е за издирване и заловен от властите там, след което екстрадиран за България. През 1999 год. е осъден на шест месеца лишаване от свобода – условно от Софийски районен съд за незаконно преминаване на границата на България.
Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Пловдивския апелативен съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).