Пет години затвор за пиян шофьор

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:57 / 13.02.2005
1813
Пловдивският окръжен съд наложи наказание от 5 години лишаване от свобода на Стоян Балджийски /34 г./ от с. Дълго поле. Той е признат за виновен в това, че на 10 май 2003 год. по пътя между селата Граф Игнатиево и с. Труд, управлявайки лек автомобил “Фолксваген Венто”, е нарушил правилата за движение по пътищата и в пияно състояние е причинил катастрофа, при която е загинал Атанас Атанасов /24 год./.
Късно през нощта на 10 май 2003 год. подсъдимият посетил заведение в с. Труд, където употребил алкохол. Там срещнал и пострадалия. Към 4.00 ч. сутринта двамата тръгнали към гр. Пловдив. Виждайки, че подсъдимият е видимо повлиян от алкохола, АТАНАСОВ му предложил той да управлява автомобила и да се прибират в Дълго поле. Подс. Балджийски отказал, качил се на мястото на водача и с лекия автомобил със около 140 - 150 км/ч. Поради високата скорост колата на няколко пъти излизала на банкета. Това силно уплашило пострадалия, който помолил подс. Балджийски да намали. Той обаче не сторил това. Преди да навлязат в с. Граф Игнатиево автомобилът поднесъл и излязъл от пътното платно. Прелетял около 5 метра, ударил се в отводнителен канал и отново се върнал на платното. В преобърнатия автомобил се ударил друга лекотоварна кола, която пътувала в срещуположната посока.В резултат на удара АТАНАСОВ бил изхвърлен през предното стъкло в канавката и получил тежки увреждания по главата и тялото и на път за болницата починал. Назначената експертиза установила 1.71 промила алкохол в кръвта на водача.
Подсъдимият БАЛДЖИЙСКИ е осъждан на две години лишаване от свобода за хулиганство и грабеж - условно през 2000 год. Тъй като катастрофата е причинена в изпитателния срок, съдия ХРИСТО КРАЧОЛОВ постанови да бъде изтърпяно изцяло и това наложено наказание. Той лиши подсъдимия от право да управлява МПС за максималния предвиден в закона срок от осем години.
На родителите на загиналото момче подс. БАЛДЖИЙСКИ е осъден да заплати 42 000 лв. кръвнина за претърпените страдания. Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Пловдивския апелативен съд.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).