Пет детски заведения в "Северен" застрашени от затваряне

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:09 / 05.04.2011
3248
ЦДГ "Пролет" и Детска ясла 13 в "Северен" са в много лошо състояние", каза днес кметът на района, д-р Ина Филипова, на редовна пресконференция, проведена в сградата на районната администрацията на "Северен", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На срещата с журналисти, от кметството раздадоха снимки на тези две детски заведения, от които беше видно ужасното състояние, в което се намират забавачниците. Проблемите пред ЦДГ "Пролет" и Детска ясла 13  са много: напукани мазилки; разбити плочки в дворовете; пропаднали стълби, държащи се на два камъка; балатумни настилки; дворове, належащи за преустройка и т.н.

"И двете детски заведения са строени преди 60-70 години в блатиста местност. В момента те пропадат, а там са настанени общо около 200 деца", алармира д-р Филипова. Тя каза още, че ще продължава да настоява пред Голяма община, ЦДГ "Пролет" и Детска ясла 13, които се намират в непосредствена близост, да бъдат преместени в нова, изградена за целта сграда. Според Филипова, тази сграда трябва да бъде построена в свободното дворно пространство наблизо и дечицата от двете забавчници да се прехвърлят едва, когато бъде изградена тя.

Стана ясно още, че в кметството на "Северен" са постъпили около 50-60 докладни от директори на детски градини и ясли в района, касаещи належащи ремонти в поверените им забавачници. Предписанията за тях са направени от Агенцията по храните.

Кметът  на "Северен" заяви, че имат 40 000 лв. в района, с които още следващата седмица започват да изпълняват предписанията на агенцията, но не се знае до къде ще им стигнат. Ако ремонтите, касаещи кухните, коридорите и подстъпите,  не се извършат в срок до 14.05.2011г., ОДЗ "Космонавт", ЦДГ "Весела" и ЦДГ "Бреза" ще трябва да затворят принудително. За останалите две детски градини "Славей" и "Дъга" , срокът, поставен от Агенцията по храните, е 15.06.2011 г.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Детски заведения се рушат

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Арх. Филип Бакалски: Има тежка деформация в баланса на разпредел...
Очевидец на катастрофата в Пловдив: Чух набиване на спирачки, тук...
Катастрофа до пешеходна пътека в Пловдив между ТИР и кола
Пловдивският митрополит Николай с историческо богослужение в Иста...
Славата им се носи в чужбина: Пловдивчанката, която създаде някои...
Гражданин за инцидента на "Руски": Време е да си зададем един въп...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).