Паркинг на бизнес център с бариера - новата ябълка на раздора в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:41 / 22.04.2022
10904
Народният представител от Пловдив Иван Петков, заедно с колегата си Благовест Кирилов, внесе писмен въпрос, свързан с незаконосъобразно ползване на имот на община Пловдив, към заместник министър-председателя по регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

Петков обяснява, че преди дни е получил сигнал относно имот, намиращ се на бул. "Марица“ № 91, който е публична общинска собственост, но се използва за паркинг с поставена бариера само за лица, влизащи в намиращ се наблизо бизнес център. Интересното е, че сдружението "Спаси Пловдив" е попитало общината какъв е статутът на този имот и дали получава наем от него.

Още по-интересното е, че от отговора излиза, че Община Пловдив няма сключен договор за стопанисване, но пък има бариера, за която се твърди, че е служебна само за посочения бизнес център. А най-интересното е, че точно в този център се помещава централа на определена политическа партия.

След като е получил всички документи по случая, заедно с колегата си Благовест Кирилов и екип юристи, Петков изготвя и внася писмен въпрос към заместник министър-председателя по регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. "Спаси Пловдив“ са подали няколко сигнала, един от които е към ДНСК, която е под контрола именно на МРРБ. Депутатът очаква от министър Караджов да направи проверка и да разпореди на ДНСК, съгласно Закона за устройство на територията, тази бариера да бъде премахната.

Според Петков е редно да се направи незабавна проверка защо този бизнес център използва терена за частен имот, без да плаща на Общината, докато всеки един гражданин на Пловдив или гост на града, който иска да паркира от понеделник до събота, трябва да заплати такса към "синя Зона“.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).