Парк бижу се оформя в "Прослав", кметът Димитър Колев разказва

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
08:30 / 07.07.2018
7739
Истинско бижу по всички правила на парковото устройство се оформя в пловдивския квартал "Прослав". Парцелът от 5 декара е на ул. "Елена", в непосредствена близост се намира църква, училище.

"Мястото е подходящо и има всички дадености за парк. И затова миналата година взехме решение районното кметство да проектира и изгради един прекрасен парк", разказа за читателите ни кметът на "Западен" Димитър Колев, който посрещна Plovdiv24.bg на място, за да разкаже за напредъка. 

"Започнахме работа по терена в края на миналата година. Почти сме изградили алейната настилка, възстановена е питейната фонтанка. Монтирахме стълбове за осветление и паралелно с тях 14 камери за видеонаблюдение", изброи той. И още - в момента се работи по детската площадка, която ще бъде голяма и разположена под естествената сянка на голямо дърво; ще има фитнес на открито, беседка. За по-голяма сигурност паркът е с ограда.

"Работим за разширяване на парковите пространства, за мен това е приоритет. Дълги години този терен буренясваше, но нещата тук се случват", коментира Колев. 

Кога ще готов новият парк в Прослав, всичко за екстрите и удобствата, които ще предлага - кметът на район "Западен" разказва подробно в репортажа на Plovdiv24.bg.



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).