Пак няма присъда за адвоката, заканил се на журналист с "Ще те убия!"

Автор: Екатерина Трайкова
Коментари (0)
13:58 / 12.09.2019
4549
Районният съд в Пловдив отложи за пореден път делото срещу адвокат Светослав Михайлов, който е обвинен в отправяне на заплахи за убийство срещу журналиста Тодор Кръшков, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 144 ал. 3 от НК за това, че през месец ноември 2014 г. се е заканил с убийство на журналиста Тодор Кръшков, изричайки думите “Ще те убия!". В хода на предварителното производство подсъдимият не се е признал за виновен.

Делото започна с над 40 минути закъснение. Адвокат Николов, който защитава колегата си Михайлов, входира искане за назначаване на нова съдебно-психиатрична експертиза, тъй като по негово мнение е минало прекалено много време от предходната, и състоянието на клиента му се е влошило от тогава. Защитата пледира неспособност на Михайлов да присъства на делото и да участва активно в него, понеже се намира във състояние на тревожност и стрес.

Въпреки протестите на Тодор Кръшков, които намира поредното отлагане на делото по този повод за нерезонно, съдията уважи исканията на адвокат Николов и отложи делото за 23.10.2019г., към която дата би следвало да е направена нова съдебно-психиатрична експертиза на обвиняемия, установяваща текущото му физическо и психическо състояние.

Процесът се отлага вече години наред, предимно именно поради тази причина - нови и нови експертизи се изискват от защитата, а съда уважава исканията им. Какво развитие ще добие случаят, предстои да разберем в края на октомври.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).