Пак недоволство от КАТ Пловдив, вижте този път защо

Автор: Васил Динев
Коментари (10)
09:23 / 15.08.2017
12486
ПОС терминалите в КАТ Пловдив не работят - за това сигнализира читател на Plovdiv24.bg. Ето и разказа му: "Здравейте, защо в КАТ на 11 август следобед - към 15,40 ч. не работеха ПОС терминалите, за да се улеснят гражданите и спестят от банкови комисиони по преводи на такси? Имах автомобил, който трябваше да пререгистрирам и като не можах да платя с карта, се наложи да доплащам още около 30% от дължимата такса за услуга на банката (превод на сума в брой по сметка на КАТ). 

Ако трябва да съм точен - около 32 лева е таксата за КАТ, но ми се наложи да платя около 38-39 лева общо с банковите комисиони. Инак на гишетата на КАТ седи надпис за наличен ПОС терминал. И така, уж не съм длъжник на банката, но ми се наложи да й стана. Защо това очевидно предимство на ПОС терминалите, така шумно отразено като нововъведение преди години в държавната администрация, не действа на практика? За да се облагодетелстват определени банки, буквално "слети" с държавните институции ли? 

П.С. Не съм питал служителите на КАТ на гише защо при наличен ПОС ме препращат към гишето на банката. Все пак след 5 часа чакане всеки бърза и е в моменти на унес от жегите. Държа да отбележа, че служителите са вежливи и следят за спазване на реда. В допълнение, проблемът е срещан и в други институции - уж има ПОС, но той не работи. Справка - съдебните администрации (не знам как е в общинските)". 

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).