ПУ подписа договор с Националния университет за дистанционно обучение в Испания

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:23 / 01.12.2011
2275
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Рамков договор за сътрудничество подписа ПУ "Паисий Хилендарски" с най-големия европейски университет за дистанционно обучение UNED - Мадрид. Това съобщи зам.-ректорът на пловдивската Алма матер проф. д-р Невена Милева. Тя беше част от официалната делегацията на пловдивското висше училище при посещението в испанската столица.

Контрактът между двете образователни институции ще гарантира обмен на студенти и преподаватели, съвместни проекти, учебни планове, бакалавърски и магистърски програми. Всеки от факултетите и институтите в двата университета ще може самостоятелно, в рамките на този общ договор да комуникира с колегите си, да използва техните познания и учебни бази, за да обучава своите бакалаври и магистри, обобщи проф. Милева.

Рамковото споразумение в Мадрид е подписано от ректора на ПУ "Паисий Хилендарски" доц. д-р Запрян Козлуджов и ректорът на UNED - Национален университет за дистанционно обучение, проф. Хуан Гимено Уластрес.

UNED е основан преди 40 години и предлага дистанционно обучение в центрове по целия свят, където има испаноговорящи. Към момента в него учат 250 хил. студенти на няколко континента, преподавателският състав наброява 17 хил. души.

Получихме обещание от UNED да ни съдействат при изготвяне на критериите и изискванията за акредитиране на дистанционно обучение в Пловдивския университет. Ние от десет години работим с този университет по съвместни Европейски проекти в областта на разработването на магистърски програми и обучение с използване на мобилни устройства, каза проф. Милева.

Проф. Невена Милева припомни, че в момента в някои от специалностите на Физическия факултет се провеждат учебни занятия през мобилни устройства.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).