ПУ домакин на конференция за икономическата активност у нас

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:29 / 17.11.2011
1903
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - София, филиал Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ефектите на финансовата и икономическата криза върху преструктурирането на икономическата активност в България ще се обсъждат утре, 18 ноември, на научно-практическа конференция в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Домакин на форума е Факултетът по икономически и социални науки (ФИСН) във висшето училище.

Официален старт на събитието утре в 10:00 ч. ще дадат зам.-ректорът проф. Невена Милева и деканът на факултета проф. Иван Иванов. С приветствия към участниците в конференцията ще се обърнат официалните гости Николай Николов - съветник на президента на Република България Георги Първанов, д-р Даниела Бобева - директор на Дирекция "Международни отношения" в БНБ, и Пламен Димитров - президент на КНСБ.

В конференцията със свои доклади и изследвания ще се включат над 30 експерти от ПУ "Паисий Хилендарски", Университета по хранителни технологии - Пловдив, ТУ - филиал Пловдив, Икономическия университет във Варна, УНСС, Института за синдикални и социални изследвания (ИССИ) на КНСБ, Институт за икономически изследвания - БАН и Института по социология - БАН.

Презентациите по време на конференцията са разделени в две секции: "Измерения на кризата и антикризисни мерки" и "Заетост и социална защита". Като представител на домакините проф. д.ик.н. Мария Сотирова от ФИСН ще обобщи най-популярните европейски тези по темата: "Опит за теоретичен прочит на причините за възникване и залозите за изход от икономическите кризи".

Логично продължение на казуса ще бъде анализите за невъзможността да се формулира ефективна антикризисна политика и как световния финансов и икономически колапс рефлектира върху бизнеса в Пловдив. Икономистите ще търсят още приликите и разликите между Голямата депресия през 20 век и Голямата рецесия през 21 век.

Една от основните теми на втората секция е състоянието на пенсионната система в България - доходност и инвестиции на пенсионните дружества преди и по време на кризата. Ще бъде анализирано и отражението на периода върху IT - сектора. Специализирано проучване ще покаже пригодността към пазара на труда на младежите с висше образование в България, уточни деканът на ФИСН проф. Иван Иванов.

Сред останалите теми в конференцията са: управление на човешкия капитал в кризата, възобновяемите енергийни източници, развитие на малките и средни предприятия посредством структурните фондове; корпоративната социална отговорност в контекста на устойчивото туристическо развитие в Южен централен район.

Д-р Даниела Бобева от Дирекция "Международно сътрудничество на БНБ ще изнесе доклад на тема: "Европейският отговор на кризата: новите регулации във финансовия сектор".

С конференцията се закрива програмата по честването на 50-годишнината на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", обясни проф. Иван Иванов.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).