ПУ "Паисий Хилендарски" празнува юбилея си с шествие и концерт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:13 / 03.11.2011
2013
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С тържествено шествие до митрополитския храм "Св. Марина" и празнична церемония в Концертна зала утре, 4 ноември, ще отбележи 50-годишнината си ПУ "Паисий Хилендарски", съобщи ректорът доц. д-р Запрян Козлуджов.

Шествието от преподаватели, студенти и официални гости ще потегли от Концертна зала към митрополитския храм "Света Марина", където пловдивският владика Николай ще отслужи молебен за юбилея на висшето училище.

По-късно, от 10:00 ч., в Концертна зала ще продължи с музикална програма честването на празника. Официални гости на него ще бъдат министърът на образованието Сергей Игнатов, зам.-министърът на финансите Владислав Горанов, зам.-областният управител Розалин Петков, членове на дипломатическия корпус в България, ректори на висши училища от страната и ръководството на Българска академия на науките.

Сред дипломатите са представители на Полския и Чешкия културни институти, на посолствата на Русия и Китай, консулите на Гърция и на Турция - Николаос Пиперигос и Рамис Шен.

Юбилея ще уважат ректорите на всички пловдивски висши училища. Заедно с екипа си на церемонията ще присъства ректорът на Технически университет - София проф. д-р инж. Марин Христов, както и ректорите на СУ "Св. Климент Охридски" проф. Иван Илчев, на Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" проф. Пламен Легкоступ.

От началото на новата академична 2011/ 2012 година ПУ "Паисий Хилендарски" отбелязва годишнината си с поредица от мащабни събития - конференции, колоквиуми, изложби, премиери, удостояване с почетни звания на изтъкнати учени.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Ако днес сте решили да ходите за чорапи в Турция, не ходете!
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Бойко Борисов и Цвета Караянчева оглавиха листите на ГЕРБ-СДС за ...
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж
Безплатна "синя зона" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).