ПОАП с близo 1,6 млн. лева приходи за половин година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:21 / 13.06.2005
1116
За половин година Пловдивската общинска агенция за приватизация изпълни годишния план с продажбите за близо 1 600 000 лева. От тази сума приблизително 1,3 млн. лева постъпват в специализирания общински фонд за инвестиционни цели, включително за придобиване на дълготрайни материални активи със социално предназначение.

Чавдар Марев, изпълнителен директор на Общинска агенция за приватизация-Пловдив, e категоричен, че общинските имоти, които се предлагат за продажба от Агенцията за приватизация, са атрактивни за бизнеса. Той дава за пример продажбата на затъналата в дългове и съдебни дела “Бига” ЕООД. С продажбата на “Бига” от плещите на общината падна един от големите камъни, тъй като това дружество отдавна не носише нито печалба, нито дивиденти, нито работа и заплати за персонала.

Друг общински имот, превърнал се в развалина –зала “Олимпиада”- е предложен от Надзорния съвет на ПОАП да се приватизира. Съветниците върнаха предложението за доработка заради опасенията, че заедно с порутената постройка ще се продадат и 70 декара общинска земя, тъй като са в един парцел.

Вече половин година в общината се извършва процедура за обособяване на по-малък парцел, върху който е построена зала “Олимпиада”. Изпълнителният директор е оптимист и по отношение на спортната зала “Олимпиада” . Според него има интерес към залата както за търговски обект, така и за спортен.

Още четири общински фирми се подготвят за продажба: “Ритон”, “Мебелна къща”, “Бъдеще” и “Градски транспорт”.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Две пожарни гасят огъня в Пловдив
Ще се разберат ли общинските съветници за омбудсман на Пловдив то...
Гъст черен дим притесни пловдивчанка
Инцидент в Пловдив
Гребната база в Пловдив непочистена след Световното по риболов
Пловдивският Лаута се превърна в арена на битки от Античността и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).