ПГО "Ана Май" засега остава в сградата си на ул. "Иван Рилски" 19

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:33 / 05.04.2011
4717
Бивши и настоящи ученици от
ПГ по облекло "Ана Май":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
"В никакъв случай няма конфликт по този повод между мен  и Павлина Кацарова", категорична беше днес кметът  на "Северен" Ина Филипова, предаде репортер на Plovdiv24.bg.
"Учениците в Професионална гимназия "Ана Май" провеждат занятията си в две различни сгради и пътувайки из града, това затруднява учебният процес", каза още на нарочната си днешна пресконференция тя.

Във тази връзка, Филипова е направила предложение, което е поставено като 17-та точка от Дневния ред на предстоящата сесията на ОбС Пловдив на 07.04.2011г. В него Д-р Филипова предлага имотът, предоставен безвъзмездно на ПГО "Ана Май" със застроена площ от 197 кв.м, находящ се на ул."Иван Рилски" №19, да бъде върнат обратно на район "Северен", за да бъде проектирано и изградено детско заведение (ОДЗ) и също така, изграждане на мястото на детски център за превенция за деца с диабет и затлъстяване.

Веднага е последвала светкавичната реакция на шефката на РИО Пловдив, доц. Павлина Кацарова. В становище до председателят на ОбС Пловдив, Илко Илиев, тя изразява категоричното си несъгласие за гласуване на това решение. Мотивите са, че вече повече от 10 години в същата сграда се организира и провежда обучението на учениците от гимназията и през това време там са вложени над 100 000 лв. за вътрешно-ремонтна дейност. Освен това, набляга още Кацарова, с друг свободен сграден фонд ПГО "Ана Май" не разполага.

"Сградата на ул."Иван Рилски" 19 е бивша детска ясла. Пригодена е да изпълнява функциите на гимназия, но в никакъв случай не отговаря на изискванията на едно съвременно обучение на кадри в областта, точно на модната индустрия и дизайн. Смятам, че освен на технически умения, децата трябва да се обучават и във вкус и естетика", поясни д-р Филипова.

Тя беше категорична, че тъй като въпросът не е спешен, тя ще оттегли предложението си, докато не се намери подходяща сграда за това.

Стана ясно, че на среща между двете дами от ПП "ГЕРБ" , шефката на РИО Пловдив се е ангажирала да намери такава сграда. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пейков за електромобила си: Стигам със зор от Пловдив до София, н...
Туристи оставиха близо 9 млн. лв. в Пловдив
Дъждовно и облачно ще е времето днес в Пловдив
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).