Отново голямо признание за Монтесори програмата на Пловдив

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
07:25 / 22.09.2017
3877
Поредното страхотно признание за своята Монтесори програма получи Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Зам.-кметът по образование Стефан Стоянов представи внедряването й в общинските детски градини по време на голяма конференция тази неделя в столицата.

Темата на форума, организиран от Институт Монтесори България е Развитието на детето в социалната среда и включва в програмата си научни изследвания на международно признати невропсихолози, споделяне на експертния опит на световноизвестни обучители, гледните точки на писатели и експерти по развитие на човешкия потенциал. 

"Поканиха ме да представя нашата програма в общинските детски градини. Това е голямо признание за Пловдив. В момента тя се приема добре и от учителите, и от децата и от родителите", сподели за Plovdiv24.bg Стоянов.  

Програмата се радва на огромен интерес и от директори от цялата страна. Така например, за да се запознаят с пловдивския опит, през октомври в града под тепетата пристигат 50 директори от София. 

10 нови групи във 6 общински детски градини пък стартират обучението си по метода Монтесори през новата учебна година. За първа година в ДГ "Марица" започват обучението си две групи, като за целта 9 педагози и директорът са преминали 8-месечно обучение за придобиване на необходимата квалификация.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).