Отложиха делото за убийството на 14-годишната Маргарита в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:51 / 13.10.2004
2978
Днес състав на Пловдивският окръжен съд продължи разглеждането на наказателното дело с подсъдими Антония Митева и Мария Дръндарова, обвинени в извършване на убийство на съученичката си Маргарита Гергененова.
Съдът е изслушал заключенията на две съдебно – медицински експертизи, три комплексни съдебно – психиатрични и психологични експертизи, четири експертизи на веществени доказателства и две дактилоскопни експертизи, съобщиха от Съдебната палата.
Делото не е приключено по искане на прокурора и защитата, които държат на личен разпит на неявилите се свидетели, за които съдът е постановил принудително довеждане. Уважено е и искането за личен разпит на експерта по основна експертиза – ДНК изследване на веществени доказателства. Той не се е явил на съдебното заседание, въпреки редовното призоваване, като е изпратил писмо, подписано и от ръководителя му – директора на Научноизследователския институт по криминалистика и криминология при МВР /НИКК/, че не може да присъства поради прекомерна служебна претовареност.
Поради тези причини делото е отложено за 12 и 13 януари 2005 г. На служителите на НИКК е изпратено сигнално писмо, че при последващо неявяване на назначен и призован по установения ред експерт ще бъдат налагани глоби. Съдебният състав е назначил и още една дактилоскопна експертиза.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).