Отличиха победителите в архитектурен конкурс

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:08 / 03.10.2017
2639
Като част от Архитектурен форум "Пловдив 2017" и предстоящото голямо събитие "Пловдив - Европейска столица на културата 2019", Камара на архитектите в България (КАБ) - Регионална колегия - Пловдив организира архитектурен конкурс на тема: "Елементи на градския дизайн - изложбени модули за временни експозиции на открити обществени пространства". Конкурсът се осъществи с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2017 година.

Обявяването и връчването на наградите се състоя на 2 октомври, по време на Вечерта на пловдивските архитекти и отбелязване на Световния ден на архитектурата, който Регионалната колегия на КАБ - Пловдив посрещна с изискано парти в двора на емблематичната къща - музей "Енчо Пиронков" в сърцето на Стария град.

Във връзка с културните събития, които целогодишно се провеждат в Пловдив, нараства необходимостта от поставяне на модули за временни експозиции на открити обществени пространства. В същото време има нужда от адекватно, естетическо и функционално ограждане и обезопасяване на терените с археологически разкопки и сгради в ремонт в центъра на Пловдив, обясняват мотивите на конкурса от КАБ - Пловдив. Изложбите на открито в Пловдив са елемент от градската култура, а археологическите обекти и архитектурните паметници са основна и непреходна негова гордост. 

Свързвайки тези два елемента в общ облик и дизайн, ще се повиши популярността и ще се обогати неповторимата културна атмосфера на Пловдив, категорични са организаторите. Община Пловдив пое ангажимента да финансира в рамките на 7000 лв. разработването в следващата фаза "Технически проект" на първопремирания проект от архитектурния конкурс "Елементи на градския дизайн - изложбени модули за временни експозиции на открити обществени пространства".

На церемонията бяха връчени три награди: първа - 3000 лв.; втора - 2000 лв. и трета - 1000 лв. В журирането на конкурса взеха участие арх. Борислав Игнатов - председател на КАБ, Александър Държиков - зам.-кмет "Култура и туризъм", арх. Юлияна Петрова - главен архитект на Пловдив, арх. Мария Стоянова - зам.-председател на КАБ - Пловдив, арх. Любо Георгиев, ръководител на екипа изготвящ Визия за София, арх. Григор Михов, собственик на Грим ЕКСПО, Красимир Ставрев - графичен дизайнер.

Наградени :
На трето място е проект 0901 с автори:
к.арх.Мария-Йоана Атанасова Недевска,
к.арх.Лиана Чавдарова Мандраджиева,
Стефано Олио
На второ място е проект 2017 с автор:
ланд.арх.Десислав Георгиев Евлогиев
На първо място е проект 1508 с автори:
арх.Николай Асенов Давидков,
арх.Петър Иванов Бубев,
Мариана Георгиева Давидкова- дизайнер,
арх.Росина Ясенова Шатърова,
арх.Ленко Григоров Григоров,
арх.Йоана Юриева Робева,
к.арх.Габриела Красимирова Василева,
к.арх.Никола Любенов Попов,
к. арх.Христо Йорданов Христов

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).