Откриват среща на приемни родители в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:26 / 26.04.2011
864
На 27 април 2011, сряда, в 10.00 ч. в "Центъра за обществена подкрепа - Пловдив", /на ул. "Неофит Бозвели" №38 /, ще бъде открита срещата на приемни родители, организирана от Комплекса за социални услуги за деца и семейства.

Срещата е част от кампанията "Приемна грижа - 2011 г. - Отвори сърцето си - приеми дете" и цели приемните родители да споделят своя опит в отглеждането на приемните деца. Ще бъдат представени и новите приемни семейства. Гости на тържеството ще бъдат психолозите Диана Асенова и Станимира Начева, които ще проведат обучение на приемните родители.

Приемната грижа е една от формите за осигуряване на семейна среда не само за децата от институциите, но и за деца, които не могат да останат в рождените си семейства, поради редица тежки социални проблеми. От 2007 г. до момента социалните работници от екип

"Деинституционализация" на общинската услуга "Комплекс за социални услуги" са обучили и оценили 30 семейства от Пловдив и областта, а други 9 са преминали обучение за приемни семейства. Към момента 16 семейства са утвърдени от Комисията за детето. Социалните работници оказват подкрепа на 12 приемни семейства, в които са настанени 14 деца. В процес на обучение и оценка са 4 семейства. Очаква се те да бъдат представени на Комисията за детето до месец юли тази година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нови арести в Пловдив!
Абитуриентският бал на една шампионка: Рокля под 300 лева и обувк...
ОД МВР Пловдив: 14 шофьори са арестувани!
Сериен подпалвач получи заслужена присъда
Скандално паркиране на джип в Пловдив
За награда "Пловдив" и за Източната порта, слушайте в предаването...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).