Откриват Младежкия център през ноември, изграждат уникални спортни игрища около него

Автор: Мария Морунова
Коментари (3)
11:00 / 24.09.2015
8735
Младежкият център на Гребната база в Пловдив върви към своето откриване, което се очаква да бъде през ноември. Това разказа в интервю за Plovdiv24.bg кметът Иван Тотев. Той припомни, че центърът се изгражда с безвъзмездно финансиране по програма "Европейското икономическо пространство", а стойността му е малко над 2 млн. лева.

В центъра ще се организират младежки обмени, неформални обучения, ще има клубове по интереси, зала за предоставяне на свободен достъп до интернет и други. Целта е младежите от рискови групи да се научат на социални контакти и на неща, важни за бъдещето им.

Градоначалникът припомни също, че местната администрация реши да надгради проекта за Младежкия център като изгради игрища за футбол, волейбол и баскетбол, площадки за тенис на маса и фитнеси на открито.

На бившето игрище номер 10, зад старата трибуна с кафенетата, ще има три футболни игрища с изкуствена тревна настилка, с допълнителна омекотяваща настилка, с осветление, което позволява ползването на игрищата и в тъмните часове. Ще има също две баскетболни игрища, едно комбинирано за волейбол и тенис на корт.

"Спазили сме и политиката, която следвахме през целия мандат, за спортуване, за привличане на повече млади хора към спорта, благодарение на която през този мандат се изградиха десетки спортни площадки на открито на различни места в града. 

За нас бе задължително тук също да впишем тази политика на община Пловдив. Заради това тук ще има такива площадки. Една от познатите ни и една, която е с фитнес уреди за хора на 50 и над 50 години", подчерта кметът.

Освен спортните площадки и игрищата, вече е готова и детската площадка до Младежкия център. Така че мястото около центъра ще се превърне в притегателно не само за младежите на града на тепетата, но и най-малките и по-възрастните.

Ползването на фитнесите на открито ще бъде безплатно. Иначе игрищата ще се ползват срещу такси, които са гласувани от Общински съвет като цените за ползването на игрището за футбол ще е около 40 лева. 

До 17.00 часа игрищата ще се ползват от Младежкия център, а след това чак до 23.00 часа - от всеки, който желае. Целият комплекс ще бъде ограден и независимо дали се плаща, или не такса за ползване, ще се влиза през един вход.

За да разберете повече подробности за Младежкия център, кога се очаква първата група за обмен да посети Пловдив, защо точно около центъра Общината реши да прави всички тези игрища, изгледайте видеото.



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (29):
04.03.2023 Тъжно! Охранители грубо изгониха деца от общинско игрище в Пловдив
26.08.2022 Катерушка в Пловдив вече не реже детски крачета
25.08.2022 Детска площадка в Пловдив e като място за мъчения, реже крачета
19.08.2022 Отремонтираха счупена пейка
20.07.2022 Новата детска площадка на Гребната - на свинче звънче
20.07.2022 Райчев и Титюков разгледаха новата детска площадка на Младежкия център в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).