От утре пловдивчани могат да искат персонален идентификационен код от НАП

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:16 / 10.01.2012
1495
Персонален идентификационен код ще дава достъп на клиентите на НАП до масивите на администрацията, така че всеки да може да проверява какъв трудов договор е депозирал работодателя му и върху какъв доход го осигурява. Това е най-новата услуга, която НАП въвежда от тази година за гражданите и бизнеса.

От утре, 11-ти януари, пловдивчани могат да подават Заявление за получаване на такъв код в салона за клиенти на 2-ри етаж в сградата на агенцията на ул."Скопие" 106. Образецът на Заявлението вече е публикуван в сайта на приходната администрация www.nap.bg и може да бъде разпечатан от там. В момента на подаването му клиентът ще получи 12-разряден персонален код, който ще бъде известен единствено на него. С този код той ще може да следи в базата данни на НАП активен ли е трудовия му договор, какъв е осигурителния му доход и какви вноски прави работодателя му по индивидуалните партиди за допълнително задължително пенсионно осигуряване. 

Чрез тонално набиране на кода клиентите ще могат да получават и информация от кол-центъра на НАП, а с напредване на времето се предвижда разширяване на видовете услуги, които ще бъдат възможни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).