От Общината обясниха защо е сложена бариера на Гребната база

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
11:14 / 20.06.2019
10821
Месеци преди местните избори бариерата на Гребната база на улица "Ясна поляна" отново влезе в светлината на прожекторите. Има ли проблем с нея, каква е идеята за поставянето й и каква е визията на местната власт, репортер на Plovdiv24.bg разговаря със зам.-кмета по транспорт Златин Велев.

"Основната ни цел е да намалим броя на автомобилите, които влошават показателите на въздуха. Реално това е зона за спорт на открито, там спортуват основно деца", обясни той. По думите му режимът за достъп дори трябва да е още по-затегнат. "Дори и някои хора да не го разбират, те са завели децата си там, за да спортуват. Не може на края на игрището да минават коли и тези деца да им дишат изгорелите газове. Ние ограничаваме броя на автомобилите в Центъра, в "Капана", в Стария град, а да допускаме движение на територията на един спортен комплекс - това е просто абсурдно".

Бариерата е в рамките на спортния комплекс, увери Велев. Цената от 2 лева е определена от Общинския съвет и не е променяна. По думите му към момента тя дори е ниска. "Това, че някои хора искат да преминат оттам, е различно. Няма как през една спортна зона, на ръба на игрищата и край децата да вървят автомобили само защото някой е решил да мине оттам." 

Що се отнася до въпрос, повдигнат от читател на Plovdiv24.bg защо е бил таксуван, въпреки че притежава инвалидна карта, то Велев подчерта, че единствените, за които е упоменато изрично в общинските наредби, че могат да влизат без такса в зоната на всяка една бариера, са притежателите на електромобили. "Допускаме само средства, които не замърсяват, т.е. електромобили и велосипеди", поясни ресорният зам.-кмет.

Виж коментарите (8)

Още по темата (4):
31.07.2020 Община Пловдив слага 3 бариери на Гребната, влизането става 1 лев!
02.12.2019 Махнаха бариерата на Гребната
27.03.2017 Какво се случва с бариерата до Гребната база?
09.11.2016 Нова бариера до Гребната изненада и ядоса пловдивчанка
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).