Освободиха шефа на Центъра за психично здраве в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:29 / 18.07.2013
4913
Предложението за освобождаването на д-р Инко Кехайов като управител на "Център за психично здраве - Пловдив" беше прието на сесията на Общинския съвет, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 33 бяха гласовете "за", 0 против и 8 въздържали се. След проверка на изграждането и функционирането на системите за финансово управление и контрол на медицинското звено е установено, че управителят е нарушил различни законови разпоредби. 

В мотивите на предложението се казва още, че д-р Кехайов не е осигурил прилагането на политики и процедури, осигуряващи ефективен, предварителен контрол за целесъобразност и неговото документиране. Управителят не е въвел контролни дейности, които да осигуряват разделяне на отговорностите по начин, който не позволява един служител един служител едновременно да има отговорност по одобряване, изпълнение, осчетоводяване и контрол. 

В заключение проверяващите са констатирали, че са създадени предпоставки за допускане на финансови нарушения, като липсва възможност за предотвратяването им. Зам.-кметът Розалин Петков внесе предложение за временно изпълняващ длъжността да бъде назначена Мариана Господинова от Русе. 

С приетото предложение в местния парламент стана ясно, че вече има разрешение за обявяване и провеждане на конкурс за възлагане управлението на търговското дружество със 100 % участие на общината - "Център за психично здраве-Пловдив" за срок от три години. Конкурсът ще се организира и проведе от кмета на общината.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Почина Христо Баев
Синът на загинала заместник-директорка очаква справедливост
Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре
Отложиха затварянето на кръстовище в южната част на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).