Освободиха предсрочно шестима, един не успя да се измъкне

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:57 / 22.12.2011
1559
Днес състав на Окръжен съд Пловдив разгледа 7 дела с предмет условно предсрочно освобождаване на лишени от свобода. Делата са образувани по предложение на комисия, председателствана от началника на затвора Пловдив, за освобождаване от изтърпяване на остатъка от наказанието лишаване от свобода. 

Съобразно разпоредбите на Наказателния кодекс, това е допустимо по отношение на осъдени, които с примерно поведение и честно отношение към труда са дали доказателства за своето поправяне, като са изтърпели не по-малко от половината от наложеното наказание, а за рецидивистите - две трети. Уважени бяха 6 предложения на лица, осъждани за извършване на пътнотранспортни произшествия, кражби и разпространение на наркотични вещества. Съдът намери, че осъдените лица са имали примерно поведение, съвестно са изпълнявали възложените им трудови задължения и неизтърпеният остатък от наложените им наказания е сравнително малък. 

На 4 от лицата съдът наложи пробация - задължителна регистрация по настоящ адрес за срок, равен на остатъка от наказанието.

Искането на 1 затворник не беше уважено, тъй като съдът намери, че предложението на затворническата комисия е неоснователно. Той е осъден за участие в организирана престъпна група и разпространение на наркотични вещества, като остатъкът от изтърпяното наказание е значителен - 8 м. и 13 дни и осъденият омаловажава извършеното, като прехвърля отговорността на останалите и счита, че наложеното му наказание е несправедливо.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).