Осъдиха убийците на Ендер Пендерли

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
15:15 / 05.03.2014
2415
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимите Бюлент Текеджи, Сребрин Голов, Найден Митков и Юсуф Ашим.

Подсъдимият Бюлент Текеджи беше осъден на 6 години и 8 месеца затвор при първоначален строг режим. Той беше признат за виновен в това, че на 28.12.12 г. на гл. път "І - 8" в района на 244 км в землището на Садово умишлено е умъртвил Ендер Пендерли, гражданин на Турция.

Сребрин Голов, Найден Митков и Юсуф Ашим бяха признати за виновни в това, че на 28.12.12 г. на гл. път "І - 8" в района на 244 км в землището на Садово са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Подсъдимият Юсуф Ашим беше осъден на 1 година затвор при първоначален строг режим. Той е осъден да изтърпи изцяло и отделно и наказание от 11 месеца затвор, присъда на Районен съд Харманли, тъй като настоящото деяние е извършено в рамките на изпитателния срок на предходното условно осъждане.

На подсъдимите Сребрин Голов, Найден Митков беше наложено административно наказание глоба в размер на по 1000 лв.

На 28.12.2012 г. сутринта Бюлент Текеджи потеглил за РТурция по бизнес. След като преминал границата, се срещнал с баща си Рамазан Текеджи, който поискал веднага да тръгне с него до Пловдив, тъй като разбрал, че Пендерли Ендер, с който имал финансови взаимоотношения, го излъгал с голяма сума пари. Пендерли бил турски гражданин, със статут на временно пребиваващ в България и стопанисвал комплекс "Замъка" в близост до гр. Садово и се занимавал с търговия на електронни цигари и консумативи за тях. 

Именно при такава сделка според Рамазан Текеджи, го ощетил с 26 000 долара. В кв. Изгрев те се срещнали с Юсуф Ашим, баща на жената, с която живеел на семейни начала Бюлент Текеджи и му споделили, че трябва да отидат в "Замъка", за да уредят финансовите си взаимоотношения с Пендерли. 

Около 18 часа отишли там с няколко коли, в които били и останалите подсъдими. Рамазан Текеджи започнал да води разговор с Пендерли, който прераснал в обиди и ругатни. Двамата се дърпали и обиждали и започнали да се бият. 

Сребрин Голов, Найден Митков и Юсуф Ашим слезли да помагат на Текеджи и започнали да се бият с хората на Пендерли.

В един момент Пендерли ударил Рамазан Текеджи и той паднал на земята. Афектиран от това действие, Бюлент Текеджи, който също се намирал в непосредствена близост до тях, ударил няколко пъти с твърд предмет по главата Пендерли и той паднал на земята. След това Бюлент и Рамазан Текеджи се качили на колите и заминали, а Пендерли бил откаран в болнично заведение, където констатирали смъртта му.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимите признават фактите и обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира.

Бюлент Текеджи беше осъден за заплати на близките на пострадалия сумата от 65 000 лв. за претърпените им с деянието неимуществени вреди.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Виж коментарите (3)

Още по темата (10):
05.03.2014 Тръгва делото за убийството на турския бизнесмен Ендер Пендерли
11.11.2013 Прокуратурата внесе обвинителния акт за убийството на турския бизнесмен Ендер Пендерли
21.02.2013 Съдът остави в ареста убиеца от Садово
21.02.2013 Обвинен за убийството на Ендер Пендерли обжалва ареста си
15.02.2013 Оставиха в ареста един от обвинените за убийството на Ендер Пендерли
08.01.2013 Потвърдиха ареста на двама от обвинените за убийството на Ендер
Пендерли
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).