Осъдиха таксиметров шофьор, причинил смъртта на пияна пешеходка

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
07:55 / 25.03.2021
3017
Присъда от 1 година и 3 месеца с 3 годишен изпитателен срок за нарушение на Закона за движение по пътищата, при което е причинил смърт по непредпазливост, получи таксиметров водач, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Инцидентът станал на 22 май 2018 г. малко преди 21.50 ч. на бул. "Княгиня Мария Луиза" в Пловдив, пише в обвинителния акт. Според запис на магнитен диск от обаждането до тел. 112 инцидентът е станал на бул. "Източен" 78.

Таксито се е движило със скорост около 57 км/ч., когато внезапно извън пешеходна пътека изскочила 74-годишна глухоняма жена. Водачът спрял незабавно и оказал първа помощ на пострадалата. Свидетели позвънили за линейка и жената била откарана в болница. Въпреки усилията на лекарите, ударената пешеходка починала няколко часа по-късно.

Адвокат Атанас Петров оспори съдебно-медицинската и автотехническата експерзи и поиска вещите лица да бъдат призовани за показания отново заради противоречиви данни в документите и при разпитите им в предишно заседание. Защитата посочи, че има поправки в часовете, отбелязани в медицинската документация и че от приемането на пострадалата в болницата около 22,00 ч. до смъртта й в 2,00 ч. тя е била в противошоковата зала, но в същото време й е правен компютърен томограф на главата. При кръвния тест там е установено наличие на 1.97 промила алкохол. Исканията за нови разпити на вещите лица не бяха приети от съда.

В пледоарията си вчера прокурорът изтъкна, че ако автомобилът се е движил с разрешената за града скорост от 50 км/ч, пътният инцидент е нямало да завърши с фатален край. Обвинителят отчете, че в случая има съпричиняване на птп, тъй като пострадалата не е пресичала на пешеходна пътека и е изскочила внезапно на уличното платно.  

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес. Защо ще бъде обжалвана - гледайте в прикаченото видео.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
28.01.2021 Шофьор на такси: Видях силует, набих спирачки, блъснах го и той падна
17.08.2020 Таксиметров шофьор, убил пешеходка в Пловдив, се изправи пред съда
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).