Осъдиха на 2 г. затвор шофьор, блъснал и убил пешеходец на бул. "Руски"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
12:00 / 04.04.2012
2227
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Богдан Дамбулев, 27 г., на 2 години лишаване от свобода при първоначален общ режим и лишаване от право да управлява МПС за срок от 2 години.

Дамбулев беше признат за виновен в това, че на 04.09.2011 г. в гр. Пловдив на бул. "Руски " при управление на МПС - "Опел Вектра " в пияно състояние е нарушил правилата за движение, при което е причинил смъртта на 68-годишния Здравко Пачков. 
 
На 04.09.2011 г. в гр. Пловдив на бул. "Руски " около 5 часа през нощта подсъдимия Дамбулев управлявал лек автомобил Опел Вектра със скорост около 86 км/ч. В същото време намиращият се на разделителната ивица на булеварда пешеходец Здравко Пачков предприел пресичане на платното за движение. Дамбулов не реагирал на опасността от удар, не задействал спирачките си и не предприел друга маневра, при което последвал удар между предната лява част на автомобила и пешеходеца. При удара Пачков получил шийна и гръдна травма и контузия на гръбнака и въпреки че бил транспортиран до болницата от лекарски екип, по-късно починал.

Пристигналите на място полицейски служители тествали с дрегер подсъдимия Дамбулев и установили 2,36 промила алкохол в издишания въздух. 
 
Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие без разпит на на свидетели и вещи лица. Подсъдимият признава изцяло фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение, поради което наложеното му наказание от 3 години лишаване от свобода беше намалено с 1/3 на 2 години според законовите изисквания. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин за автобус на градския транспорт: Имах чувството, че...
Възрастна жена просълзи пловдивчани
Развръзка с пазара в пловдивския квартал "Столипиново"
Важно за пътуващите с влак от и за Пловдив
Безплатни изследвания днес в Пловдив
Препродажбата на билети продължава


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).