Оставиха в ареста двама, занимавали се незаконно с лихварство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:51 / 15.04.2011
883
Пловдивският окръжен съд взе мерки за неотклонение "Задържане по стража" по отношение на Светослав Д. и Румен Д.

Срещу тях са повдигнати обвинения за престъпления затова, че в периода от месец май 2001 г. до месец януари 2011 г. в гр. Асеновград и гр. Пловдив като физически лица, без съответно разрешение, са извършвали по занятие банкови сделки - отпускане на кредити /заеми/ чрез използване на привлечените парични средства срещу получаване на лихва, за която дейност се изисква такова разрешение по Закона за банките, като са предоставяли на различни лица парични средства под формата на кредити срещу получаване на лихва, обезпечени чрез залог, срещу задължението на връщането им на лицата Станимир Я., Христо Д., Пламен Д., Володя З. и Стефан Х., като от дейността са получени значителни неправомерни доходи - престъпление по чл. 252, ал.2, НК. Срещу двамата са повдигнати обвинение и за държане на боеприпаси без надлежно разрешение. На Румен Д. е повдигнато обвинение и затова, че на 11.04.2011 г. в гр. Пловдив е държал акцизни стоки - 120 кутии цигари "Карелия слимс" без бандерол - чл. 234, ал.1, НК.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най - тежката мярка за неотклонение. Двамата са обвинени в тежки умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап обосновават в достатъчна степен извода, че те са извършили деянията. Преценено беше, предвид високата обществена опасност на деянията, че е налице реална опасност да извършат престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване в 3 - дневен срок пред Апелативен съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...
Ако на мястото на ухапването се появи червено петно колкото монет...
Нови арести в Пловдив!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).